Vaginaballetjes, pleasure balls, geisha ballen,  love balls: naast een heleboel verschillende termen, zijn er ook een hoop misvattingen kegelballen, pleasure balls, vaginaballetjes, Ben Wa balls en love balls. Naast een heleboel benamingen, zijn er ook een hoop misvattingen over de balletjes voor in je vagina. Weten hoe het echt zit? Dit zijn de feiten op een rij over deze speeltjes.

geisha ballen

Wat zijn geisha ballen?

Geisha ballen zijn balletjes die je in je vagina plaatst. Ze zijn er in vele maten en worden ook van verschillende materialen gemaakt. Sommigen zijn bijvoorbeeld van kunststof. Anderen zijn gemaakt van siliconen. Sommige varianten zijn voorzien van een touwtje, anderen breng je los in. Je kunt ze in principe de hele dag dragen. 

Waarvoor zijn ze bedoeld?

De ballen worden onder andere gebruikt voor seksueel genot, al is dit niet het enige doel van de balletjes. Er zijn vrouwen die er een opwindend gevoel aan overhouden omdat de ballen langs de vaginawand en g-spot komen. 

Andere vrouwen gebruiken de balletjes om hun bekkenbodemspieren mee te trainen. Dat gebeurt doordat je spieren wanneer je de balletjes draagt moeten samentrekken om ze binnen te houden. Dat gebeurt bijna automatisch. En dat trainen heeft weer een positieve werking op je seksleven. Hoe sterker deze spieren zijn, hoe intenser je orgasme is. Ook leiden getrainde spieren in dat gebied tot meer gevoel tijdens de seks en meer natuurlijke vochtaanmaak.