Op de verpakking van een voedingsmiddel staat altijd een uiterste houdbaarheidsdatum. Wat velen niet weten, is dat ook op de verpakking van glijmiddel een uiterste houdbaarheidsdatum staat. Meer over de houdbaarheid van glijmiddel, lees je in dit artikel.

Hoe lang is glijmiddel houdbaar?

Glijmiddel is over het algemeen lang houdbaar. Het is namelijk geen voedingsmiddel, maar een schoonheidsproduct. Schoonheidsproducten gaan over het algemeen lang mee. Hoe lang glijmiddel precies houdbaar is, zie je op de verpakking van het product. Als je wil weten of jouw glijmiddel nog houdbaar is, hoef je dus alleen de houdbaarheidsdatum op de tube te checken.

Glijmiddel over de datum gebruiken

Heb je kip in de koelkast liggen dat al een week over datum is, dan kun je deze verpakking beter weggooien. Met voedingsmiddelen moet je voorzichtig zijn als het om houdbaarheid gaat, zeker als het om verse voedingsmiddelen gaat. Bij glijmiddel is dit anders. Heb je glijmiddel liggen dat een week over de datum is, dan hoef je het echt niet meteen weg te gooien. Je kunt het product nog best blijven gebruiken, ook als het enkele weken over de houdbaarheid heen is.

Wel kan glijmiddel uitdrogen als het niet meer houdbaar is. Dit betekent dat het product minder goed werkt. Als glijmiddel enkele maanden over de datum is, kun je beter nieuw glijmiddel kopen. Seks met dit glijmiddel is namelijk niet meer prettig.